abonneren

Gaat Yahoo ook gratis POP3-toegang aanbieden?

In navolging van de meeste andere gratis online e-maildiensten, besloot Microsoft kort geleden om gebruikers van zijn Windows Live Mail-dienst ook gratis POP3-toegang te bieden. Yahoo blijft echter volhouden dat gebruikers moeten betalen om via POP3 toegang te kunnen krijgen tot Yahoo! Mail. Maar hoe lang kan Yahoo dit beleid volhouden?Gebruikers die inloggen op Yahoo! Mail en naar de instellingen gaan om de opties voor POP3-toegang te zien, krijgen in plaats daarvan een webpagina te zien waarop Yahoo zijn excuses aanbiedt omdat POP3-toegang op dit moment niet werkt.
De reden dat Yahoo de optie tijdelijk offline heeft gehaald, komt mogelijk doordat Yahoo bezig is met het doorvoeren van aanpassingen.

Maar wat moet Yahoo nou aanpassen aan zijn POP3-functie? Het meest logische is dat Yahoo eindelijk ook gratis POP3-toegang zal aanbieden. Alle concurrenten bieden al gratis POP3-toegang en in de huidige markt kan Yahoo niet achterblijven.

Op dit moment moeten gebruikers van Yahoo! Mail nog de applicatie Ypops gebruiken om via POP3 toegang te krijgen tot hun mailaccount. Het zou goed zijn wanneer Yahoo zelf deze mogelijkheid zou aanbieden. Yahoo ziet waarschijnlijk zelf ook wel in dat er geen goede reden meer is om geld te vragen voor POP3-toegang.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie