abonneren

Gaat HP printer- en pc-divisie weer samenvoegen?

Voor de tweede maal in zijn geschiedenis overweegt HP een reorganisatie, waarbij de pc-divisie wordt samengevoegd met de printer-divisie. Eerder werden deze twee bedrijfsonderdelen al samengevoegd in 2005, onder het bewind van Carly Fiorina. Onder de huidige CEO Mark Hurd is dit kort daarna weer ongedaan gemaakt.Volgens een Wall Street Journal artikel wacht dit plan op een definitieve beslissing van de huidige topman. De huidige chef van de pc-divisie: Todd Bradley zou de leiding krijgen over de nieuwe combinatie.
Pc's maken ongeveer 30% uit van de omzet, terwijl de printers goed zijn voor 20 % van de business. De printers zijn met een marge van 17% wel de meest winstgevende divisie van HP met een aandeel van 30% in de winst.

Voor 2010 verwacht HP een groei van 3.5 % bij de pc's, terwijl de printergroep 0 tot 2 % groei voorziet. HP is met een marktaandeel van ongeveer 20% de grootste pc-fabrikant ter wereld.

Via: Cnet

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord