abonneren

Gaan e-books doorbreken in Nederland?

Het lijkt er op dat het gebruik van e-books toch op gang gaat komen in Nederland. Met het de introductie van elektronische boeken in de Bol.com winkel later vandaag en de aankondiging van het uitbreiden van het aanbod door boekhandelketen Selexyz begint de boel in beweging te komen.Zijn e-books al langer een toenemend succes in de Verenigde Staten. In ons kleine taalgebied wil het maar niet erg op gang komen. Zo houden we last van het kip-en-ei probleem. Zolang er geen actueel aanbod is worden er geen apparaten verkocht en zolang er geen apparaten zijn is er geen vraag naar e-books.


Het kan daarom geen toeval zijn dat naast bol.com ook Selexyz voor van daag hun aanbod aankondigen. Hierbij heeft Selexys het over een uitbreiding van 3000 titels. Hieronder zijn actuele titels van bekende Nederlandse schrijvers naast een groot aantal wetenschappelijke boeken.

Alle titels worden aangeboden op het vrij nieuwe ePubformaat dat door het Centraal Boekhuis en Nederlandse uitgevers is gekozen om hun boeken in uit te brengen.

Selexyz.nl is al langer actief op het gebied van e-books, met de e-books zowel als het aanbieden van een van de eerste e-bookreaders de iLiad. Nu biedt Selexyz keuze uit verschillende e-bookreaders van Cybook, Bebook en iRex. Vanmiddag zal Bol.com samen met Sony zijn aanbod van e-books en de nieuwe Sony e-reader bekend maken. Kunnen de papieren boeken straks in de prullenbak?

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie