abonneren

G1-gebruiker downloadt gemiddeld 40 applicaties

Eigenaren van een T-Mobile G1-smartphone downloaden opvallend veel applicaties. Uit onderzoek van T-Mobile blijkt dat er sinds de lancering van de G1 vijf maanden geleden er 40 miljoen applicaties zijn gedownload via de Android Market-webwinkel. De gemiddelde G1-gebruiker heeft 40 applicaties gedownload naar zijn smartphone.Eerder dit jaar maakte Apple bekend dat er in de periode juli 2008 tot januari 2009 er 500 miljoen applicaties voor de iPhone zijn gedownload via de iTunes App Store.
Tijdens de introductie van de iPhone 3.0 twee weken geleden zei Apple's vice-president iPod en iPhone productmarketing Greg Joswiak dat er 17 miljoen iPhones zijn verkocht. Wanneer we de App Store downloads doortrekken naar maart op basis van het gemiddelde aantal verkopen per maand, dan hebben de 17 miljoen iPhone-gebruikers in totaal 642 miljoen applicaties gedownload. Dit komt neer op een gemiddelde van 37 applicaties per gebruiker.

Ook al downloaden G1-gebruikers gemiddeld meer applicaties dan iPhone-gebruikers dan betekent dit nog niet dat de G1 beter is dan de iPhone of dat de Android Market-webwinkel beter is dan Apple's App Store. Uit onderzoek door Pinch Media blijkt dat gebruikers heel veel gratis applicaties downloaden, maar deze vervolgens amper meer gebruiken. Na een dag gebruikt 80 procent niet meer de gedownloade gratis applicatie. De enige categorie applicaties die langere tijd wordt gebruikt, zijn games.


Bron:
www.moconews.net

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: