abonneren

G Data MobileSecurity 2012

Ook G Data springt in de mobiele beveiligingsmarkt met MobileSecurity 2012 voor Android. In tegenstelling tot andere fabrikanten kiest het bedrijf voor een focus op malwarebescherming (in plaats van bijvoorbeeld antidiefstalfuncties).

In het hoofdmenu kun je kiezen voor virusscan, een rechtenoverzicht, logboeken en update. G Data draait op de achtergrond mee en scant automatisch nieuwe apps zodra je die installeert. Ook wordt er periodiek een virusscan uitgevoerd. Het rechtenoverzicht laat zien welke apps gebruikmaken van welke rechten, zoals bijvoorbeeld het bepalen van je locatie of het verzenden van sms-berichten. Je kunt specifieke rechten echter niet intrekken of blokkeren; G Data biedt alleen een koppeling om de applicatie te verwijderen. Antidiefstalfuncties als locatiebepaling of het blokkeren van je telefoon heeft MobileSecurity niet. Dat is een gemis, want de nadruk ligt nu op de vraag of antimalwaresoftware wel nodig is om een smartphone. Als je G Data al gebruikt op je pc, kun je het gratis downloaden, maar of het voor alle andere gebruikers de € 9,99 per jaar waard is, vragen wij ons af.

Android; € 9,99/jaar

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord