abonneren

G DATA integreert nieuwe technologieën in consumentensoftware

Even snel een overboeking doen of vlug het saldo van je betaalrekening bekijken, thuis of onderweg: 83% van de Nederlanders en 61% van de Belgen doen aan internetbankieren (Bron: Eurostat). Cybercriminelen weten dit ook en proberen computers met complexe schadelijke software te infecteren om zo op sessies met de bank te kunnen inbreken. Volgens het Europese Cybercrime Centre (EC3) heeft 12% van de Europese burgers ervaring met online fraude. De unieke BankGuard-technologie in de beveiligingssoftware van G DATA biedt volledige bescherming tegen banktrojanen. Met hun nieuwe technologieën en uitgebreide updates van de bestaande technologieën bieden G DATA ANTIVIRUS, G DATA INTERNET SECURITY en G DATA TOTAL PROTECTION nu een nog effectievere bescherming voor banktransacties en online shoppen. De oplossingen met de nieuwste updates zijn vanaf april 2015 beschikbaar.

Tijdens het surfen, het internetbankieren en het online shoppen weren de unieke beveiligingstechnologieën van G DATA zelfs onbekende malware af op het moment dat die op de pc worden afgevuurd. Tegelijkertijd wordt het misbruik van beveiligingslekken in de software die op de pc geïnstalleerd staat voorkomen.
 
Proactieve bescherming voor internetbankieren en online shoppen 
Met de nieuwe BankGuard-technologie is G DATA de enige partij die volledig automatische bescherming voor online bankieren en betalen kan bieden, die succesvol is in het afweren van banktrojanen. Meer dan 90% van alle succesvolle aanvallen op internetgebruikers maakt gebruik van beveiligingslekken in software. De Exploit Beveiliging-technologie, die in de beveiligingspakketten van G DATA is geïntegreerd, beschermt gebruikers tegen deze aanvallen. De geoptimaliseerde Keylogger Beveiliging-technologie gaat het bespioneren van toetsaanslagen bij het invoeren van wachtwoorden en creditcardgegevens tegen. Deze technologieën zijn geen van alle afhankelijk van virushandtekeningen, want zij werken proactief. Bovendien vertragen deze modules het systeem niet, waardoor gebruikers geen last hebben van hun beveiligingssoftware.
 
Geen kans voor gemanipuleerde USB-sticks
G DATA USB KEYBOARD GUARD is nu geïntegreerd in de beveiligingsoplossingen voor desktops. Deze technologie biedt bescherming tegen gemanipuleerde USB-sticks, die zich tegenover het systeem voordoen als toetsenbord om zich op die manier allerlei ongeoorloofde rechten op het systeem te verschaffen (“BadUSBs”). Met USB KEYBOARD GUARD, is G DATA het enige IT-beveiligingsbedrijf dat een effectieve beveiligingstechnologie heeft ontwikkeld tegen de dreiging van BadUSB. Met deze technologie heeft G DATA onlangs de innovatie-award van het IPACSO project van de Europese Commissie gewonnen.
 
Browser cleaner om irritante add-ons te bestrijden 
Ongewilde toolbars en andere hinderlijke add-ons hebben geen kans meer: de nieuwe browser cleaner in G DATA TOTAL PROTECTION ruimt de browsers Internet Explorer, Firefox en Chrome netjes op.
 
Update management voor onderweg
Onnodige kosten van UMTS en LTE-connecties kunnen worden vermeden met het instelbare update management. Met enkele klikken kunnen gebruikers aangeven welke netwerkverbindingen mogen worden gebruikt voor het downloaden van updates.
 
De G DATA beveiligingsoplossingen op een rij:

Basisbescherming
G DATA ANTIVIRUS
Hoe beveiliging hoort te zijn: G DATA ANTIVIRUS beschermt de pc op een betrouwbare manier tegen virussen en andere malware en uw gegevens tijdens het internetbankieren en online shoppen tegen diefstal en manipulatie, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de meest voorkomende bedreigingen.
 
Versies en prijzen
G DATA ANTIVIRUS voor 1 pc: adviesprijs €29,95
G DATA ANTIVIRUS voor 3 pc’s: adviesprijs €44,95
 
Naadloze beveiliging: G DATA INTERNET SECURITY
G DATA INTERNET SECURITY beveiligt de pc en uw persoonlijke gegevens op een betrouwbare manier – met de beste bescherming tegen virussen, keyloggers en Trojaanse paarden, inclusief een krachtige firewall. Hiermee hebben internetgebruikers de beste bescherming tegen elk online gevaar – of zij nu aan het internetbankieren zijn of aan het surfen op internet. En met de geïntegreerde kinderbeveiliging kunnen zelfs jongere gebruikers goed worden beschermd tegen gevaren op het internet tijdens het surfen.
 
Versies en prijzen
G DATA INTERNET SECURITY voor 1 pc: adviesprijs €39,95
G DATA INTERNET SECURITY voor 3 pc’s: adviesprijs €59,95
 
De all-round, geen zorgen beveiliging: G DATA TOTAL PROTECTION
G DATA TOTAL PROTECTION biedt niet alleen betrouwbare bescherming tegen virussen, keyloggers, Trojaanse paarden en hackers, dankzij de talrijke extra opties zoals encryptie van persoonlijke gegevens, een grondige apparaatcontrole en de nieuwe browser cleaner zijn gebruikers tegen alle mogelijke gevaren beveiligd.
 
Versies en prijzen
G DATA TOTAL PROTECTION voor 1 pc: adviesprijs €49,95
G DATA TOTAL PROTECTION voor 3 pc’s: adviesprijs €69,95
 
Belangrijkste kenmerken van de nieuwe G DATA beveiligingsgeneratie

 • Nieuwste G DATA CloseGap technologie voor complete malwaredetectie
 • Veilig internetbankieren en online shoppen met G DATA BankGuard
 • Exploit Beveiliging voorkomt het misbruik van beveiligingslekken
 • Nieuw in G DATA TOTAL PROTECTION: Browser cleaner die korte metten maakt met ongewenste toolbars en andere add-ons
 • Nieuw: Bescherming tegen USB-apparaten die zich onterecht voordoen als toetsenbord met G DATA USB KEYBOARD GUARD
 • Nieuw: instelbaar update management ter voorkoming van onnodige kosten voor UMTS- en LTE-verbindingen
 • Keylogger Beveiliging – automatische real-time beveiliging, die onafhankelijk is van virushandtekeningen en het systeem niet vertraagt
 • Cloud back up in G DATA TOTAL PROTECTION in onder andere Dropbox – optioneel in aanvulling op locale back-up
 • Bespaart rekenkracht door fingerprinting-technologie en scans tijdens momenten dat de computer niet wordt gebruikt
 • Beveiliging tijdens het surfen en e-mailen
 • Kinderbeveiliging: beschermt kinderen tegen ongeschikte inhoud van het internet
 • Extra opties van G DATA TOTAL PROTECTION: toegangscontrole voor USB-sticks, harde schijven en andere apparaten en beveiligingstuning
 • Updates van virushandtekening om tegen nieuwe bedreigingen te beschermen
 • Nood-CD voor het opschonen van reeds geïnfecteerde systemen
 • Technische ondersteuning, 24 uur per dag, 7 dagen per week, bereikbaar via een regionaal telefoonnummer, tegen het gebruikelijke tarief
   

Gratis update voor G DATA-klanten
G DATA-klanten met een geldige licentie kunnen gratis naar de nieuwste versie upgraden.
 
Systeemeisen
Pc met Windows 8.x/8/7 met 1 GB RAM of meer (32 bit) of 2 GB of meer (64 bit); Windows Vista (SP2 of hoger, 32/64 bit) met 1 GB RAM of meer; Windows XP (SP3 of hoger, 32 bit) met 1 GB RAM of meer; optioneel: CD/DVD-ROM-speler
 
Over G DATA
IT beveiliging is in Duitsland uitgevonden: G DATA Software AG wordt gezien als de uitvinder van antivirus. Meer dan 25 jaar geleden ontwikkelde het bedrijf, dat in 1985 in Bochum werd opgericht, het eerste programma dat de strijd aanbond met computervirussen. Tegenwoordig is G DATA één van ’s werelds leidende leveranciers van IT-beveiligingsoplossingen.
 
Testresultaten bewijzen dat “Made In Germany” IT-beveiliging internetgebruikers de best mogelijke bescherming biedt. Consumentenbonden over de hele wereld testen sinds 2005 internet security-oplossingen. G DATA won acht van de testen van Nederlandse Consumentenbond. Ook internationaal werden vele overwinningen behaald, waaronder in Australië, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Spanje en de Verenigde Staten.
 
Het productportfolio bevat beveiligingsoplossingen voor consumenten, kleine zelfstandigen, het MKB en grote ondernemingen. G DATA’s beveiligingsoplossingen zijn wereldwijd verkrijgbaar in meer dan 90 landen.
 
Meer informatie over G DATA en zijn oplossingen is te vinden via www.gdata.nl 

Dit artikel is gepubliceerd in opdracht van G DATA. De redactie van PCM was niet betrokken bij de totstandkoming van dit artikel.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: total protection, online fraude, browser cleaner, Internetbankieren, G Data, beveiliging, Usb-sticks, Antivirus

Laatste Vacatures