abonneren

Fusies en overnames in de gamesindustrie

id Software is overgenomen, Bioware en Mythic gaan fuseren: de gamesindustrie staat vandaag weer vol in de kijker. Dat id Software zou worden overgenomen was te verwachten, maar de koper is verrassend genoeg ZeniMax Media. Dit is het moederbedrijf van Bethesda Softworks.id Software staat bekend om zijn goede first-person shooters. Door de overname bezit ZeniMax Media een groot aantal populaire franchises, waaronder Doom, Fallout, The Elder Scrolls, Quake en Wolfenstein.
iD Software gaat al zijn titels onder de Bethesda-vlag uitbrengen, met uitzondering van de titels die al door andere uitgevers zijn aangekocht. De studio zelf, de merknaam id Software en het personeelsbestand blijven onveranderd. John Carmack blijft aan het roer staan van de studio, al krijgt hij een andere functietitel (Technical Director).

Electronic Arts voert ook wijzigingen door. Het laat rpg-ontwikkelaar Bioware fuseren met mmo-ontwikkelaar Mythic. Het resultaat wordt één grote studio die zich toelegt op online roleplaying games. Aan het roer van de nieuwe studio staat Ray Muzyka, medeoprichter van Bioware. De huidige manager van Mythic, Rob Denton, komt direct onder Muzyka te werken. Een medeoprichter van Mythic, Mark Jacobs, heeft inmiddels zijn ontslag genomen. Biowar maakt o.a. Star Wars, Knights Of The Old Republic, Mass Effect en Mythic maakt o.a. Warhammer Online en Dark Age Of Camelot.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie