abonneren

Fusie van Opta, NMa en CA

Het kabinet wil de bestaande toezichthouders voor consumentenbelangen samenvoegen. Zo moet post-en telecomtoezichthouder Opta fuseren met mededingingenbewaker Nma en de Consumentenautoriteit (CA).

Zo ontstaat er een organisatie die toezicht houdt op ongeveer alle consumentengerelateerde belangen. De nieuwe toezichthouder moet ACM gaan heten. Dit staat voor Autoriteit, Consument en Markt. De fusie wordt voorgesteld door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Het volgt uit de plannen van de regering om kleinere en slagvaardigere overheid te creƫren. Onderzocht wordt nog of de Nederlandse Zorgautoriteit ook bij de fusie kan worden betrokken.

De efficiƫntie van het toezicht kan met deze fusie worden bevorderd. Nu is er vaak een overlap tussen de taken van de verschillende toezichthouders. De fusie moet in 2012 rond zijn.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord