abonneren

Funda toont alle huizen

Na een jarenlange strijd geeft Funda nu toe: de site gaat ook huizen van niet NVM-makelaars plaatsen. Funda, voor bijna 80 procent eigendom van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), laat vanaf vrijdag ook andere makelaars met hun woningaanbood toe op de site. Dit is een opmerkelijk stap, omdat eerder dit jaar Funda-CEO Marque Joosten moest opstappen, omdat hij voorstelde het woningenaanbod uit te breiden met niet NVM-woningen.

Tot nu toe stond alleen het woningaanbod van NVM-makelaars op Funda. Onlangs besloot de rechter dat huizenzoeksite Jaap.nl, die de NVM en Funda beschuldigt van kartelvorming, onder beperkte voorwaarden gegevens van woningen van een andere makelaar op zijn site mag plaatsen.

"De rechter heeft daarmee duidelijk gemaakt wat wel mag en wat niet'', aldus een woordvoerder van Funda. De huizensite zal vanaf vrijdag ongeveer 20.000 woningen die elders op internet te koop staan, op de site zetten. Daarmee komt het totale koopwoningaanbod op de site op 123.000. "Dat is 90 tot 95 procent van de totale koopwoningenmarkt'', aldus de zegsman van Funda.

De woningen van niet NVM-makelaars worden getoond met techniek vergelijkbaar met een zoekmachine, schrijft Funda op haar site. "De getoonde details zijn niet zo compleet als die van het NVM woningaanbod. Dit komt omdat dit van rechtswege aan beperkingen onderheving is," aldus Funda.


Foto door: Antoon's Foobar (CC)
Bron: Emerce.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: