abonneren

Fujitsu verhoogt opslagcapaciteit harde schijven

Fujitsu zet de komende jaren grof in op 'thermal assisted magnetic recording'. Deze techniek staat veel hogere datadichtheden toe op harde schijven. De truc is het combineren van perpendicular recording met verhitting van het schrijfoppervlak.Perpendicular recording, oftewel het verticaal opstapelen van bits om zo meer informatie op een schijfoppervlak te kunnen plaatsen, is inmiddels flink aan populariteit aan het winnen.
Helaas speelt er bij deze schrijftechniek een probleem: bits kunnen niet dichter op elkaar geschreven worden, omdat ze elkaar door hun magnetische eigenschappen beïnvloeden.

Bij thermal assisted magnetic recording wordt het specifieke bitje verhit. Door de verhitting is het mogelijk om bits te schrijven zonder omliggende bits te beïnvloeden qua magnetisme. Deze techniek maakt het theoretisch mogelijk om tot 1 terabit per vierkante inch op te slaan op een harde schijf.

Op dit moment zijn er nog geen concrete producten gepland. Fujitsu heeft wel aangegeven dat de eerste producten meer data kunnen herbergen dan de huidige perpendicular-schijven. De opslagcapaciteit van deze schijven zit op dit moment rond de 750 GB (Seagate) tot 1 TB (Hitachi).

Bron: DailyTech

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie