abonneren

Fujifilm gaat strijd met de elementen aan

Waterproof, schokbestendig, vorstbestendig en stofdicht: de nieuwe FinePix XP10 zou het onder alle (weers)omstandigheden moeten doen. Het 12 megapixel toestel, uitgerust met een high-precision 5x Fujinon lens en hd-beeldkwaliteit, ziet er dankzij het metalen jasje (zilver, zwart, roze, blauw en groen) niet direct heel stoer uit.
Maar dat is-ie dus wel: hij is waterproof tot op een diepte van 3 meter, shockproof tot 1 meter, vorstbestendig tot -10° C en stofdicht. De glazen elementen van de Fujinon 5x zoomlens hebben een ioncoating die vijf keer zoveel bescherming biedt als een conventionele lens. Bovendien werkt de 5x zoom inwendig, zodat hij nog beter beschermd is tegen stoten en krassen.

Qua functies heeft Fujifilm een aantal noviteiten toegevoegd: Easy Web Upload, Target Focus (dat snelbewegende onderwerpen volgt zodat ze niet opeens uit de foto verdwijnen), Movie Editing en Blog. Een prijs is nog niet bekend; wel weten we dat het toestel rond maart in Nederland op de markt zou moeten komen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie