abonneren

FTD versus Brein 5 oktober in de rechtbank

Er is een datum bepaald voor de zaak die FTD, de grootste Nederlandse usenet indexeringsite, heeft aangespannen tegen Stichting Brein. Dat zal zijn op dinsdag 5 oktober aanstaande om 13.30 uur, in de rechtbank van Haarlem.FTD heeft Brein gedagvaard vanwege haar uitlatingen dat FTD illegaal zou zijn.
Via het FTD-platform informeren gebruikers van Usenet elkaar over de nieuwste films en muziek die ze op het downloadnetwerk zien. Brein beschuldigt FTD van het "faciliteren van illegaal uploaden" en noemt FTD's activiteiten zelfs "zonder meer strafbaar". FTD eist een publieke rectificatie van deze uitlating en wil bovendien een verklaring van de rechter dat zij gewoon legaal handelt.

Op de site van FTD worden medestanders opgeroepen zich aan te melden om bij de rechtszaak aanwezig te zijn. Bij grote belangstelling wil FTD de rechtbank verzoeken om een voldoende grote zaal. Na de zitting zal er nog een nazit zijn op de Grote Markt in Haarlem, waarbij de huisjurist van FTD het eerste rondje zal sponsoren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord