abonneren

FTC start onderzoek naar banden Apple en Google

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) is een onderzoek beginnen naar welke banden er bestaan tussen Apple en Google en of die banden mogelijk concurrentie dwarsbomen. De FTC heeft beide bedrijven op de hoogte gesteld van het onderzoek.Google-baas Eric Schmidt en Arthur Levinson, de voormalige baas van het bedrijf Genentech, zitten in de raad van bestuur van zowel Apple als van Google. De Amerikaanse antikartelwetgeving verbiedt personen om in de directie van meerdere bedrijven te zitten wanneer daardoor de competitie dus de bedrijven wordt verminderd.

Apple en Google wilden beiden nog niet reageren op het onderzoek. Apple en Google concurreren met elkaar op een aantal terreinen, waaronder de snelgroeiende en lucratieve smartphonemarkt. De iPhone van Apple is een groot succces. Op de G1 van T-Mobile draait Google's besturingsysteem Android. Na de BlackBerry zijn Android-smartphones de belangrijkste concurrenten voor Apple's iPhone. Tevens hebben beide bedrijven een gezamenlijke vijand, namelijk Microsoft.

Vorige week stelde President Obama Google-baas Eric Schmidt aan als de belangrijkste regeringsadviseur op het gebied van wetenschap en technologie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord