FTC start onderzoek naar banden Apple en Google

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) is een onderzoek beginnen naar welke banden er bestaan tussen Apple en Google en of die banden mogelijk concurrentie dwarsbomen. De FTC heeft beide bedrijven op de hoogte gesteld van het onderzoek.Google-baas Eric Schmidt en Arthur Levinson, de voormalige baas van het bedrijf Genentech, zitten in de raad van bestuur van zowel Apple als van Google. De Amerikaanse antikartelwetgeving verbiedt personen om in de directie van meerdere bedrijven te zitten wanneer daardoor de competitie dus de bedrijven wordt verminderd.

Apple en Google wilden beiden nog niet reageren op het onderzoek. Apple en Google concurreren met elkaar op een aantal terreinen, waaronder de snelgroeiende en lucratieve smartphonemarkt. De iPhone van Apple is een groot succces. Op de G1 van T-Mobile draait Google's besturingsysteem Android. Na de BlackBerry zijn Android-smartphones de belangrijkste concurrenten voor Apple's iPhone. Tevens hebben beide bedrijven een gezamenlijke vijand, namelijk Microsoft.

Vorige week stelde President Obama Google-baas Eric Schmidt aan als de belangrijkste regeringsadviseur op het gebied van wetenschap en technologie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: