abonneren

FTC keurt koop aandelen Yahoo door Carl Icahn goed

De FTC (Federal Trade Commission) heeft aandeelhouder Carl Icahn toestemming geven om een groot aantal aandelen Yahoo te kopen.Wanneer iemand veel aandelen van een enkel bedrijf in een keer wil kopen dan moet de FTC daar toestemming voor geven. Icahn heeft op dit moment ongeveer vier procent van alle aandelen Yahoo in handen. Na de aankoop zal Icahn ongeveer 11 procent van alle aandelen hebben.

Icahn legt ongeveer $1,5 miljard neer om invloed te kunnen uitoefenen op het beleid van Yahoo. Icahn is ontstemd dat Yahoo door teveel te bluffen de onderhandelingen met Microsoft over een overname heeft laten stuklopen. Icahn wil het huidige bestuur van Yahoo afzetten en een nieuw bestuur aanstellen dat wel het bedrijf aan Microsoft wil verkopen.

Yahoo zit niet stil en bereidt zich voor op het gevecht met de aandeelhouders. Yahoo heeft de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering uitgestelt naar juli om zich beter voor te bereiden op de mogelijke coupe. Yahoo praat ook met Microsoft om een deal te sluiten waardoor het bedrijf niet wordt gekocht maar wel inniger samenwerkt met de softwaregigant.

Icahn heeft de keuze uit ongeveer dertig mensen die allemaal in het nieuwe bestuur van Yahoo willen plaatsnemen en die allemaal welwillend tegenover een overname staan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord