abonneren

Freeware versie van Nero 9 brandsoftware

Omdat steeds minder mensen willen betalen voor een relatief eenvoudige functie als het branden van een cd of dvd, komt Nero nu met een freeware versie van het cd/dvd-brandprogramma Nero 9.Velen volstaan al met de standaard in het besturingssysteem ingebouwde functionaliteit of voorzien in de behoefte met een eenvoudig freeware programma zoals Imgburn. Ook heeft Nero zich een beetje uit de markt geprijsd, door het Nero brandprogramma uit te breiden met allerlei discutabele functionaliteit, waardoor het pakket behoorlijk groot is geworden zelfs met een complete mediaplayer.

De software die Nero beschikbaar stelt op Nero.com geeft de gebruiker voor onbeperkte tijd en gratis de mogelijkheid  Nero's bekende brand- en kopieerfunctionaliteit te gebruiken. Het bevat de basisfunctionaliteit die in de meeste gevallen volstaat. Waarschijnlijk hoopt Nero de veeleisende gebruiker op deze manier te verleiden om voor de volledige fuctionaliteit toch naar de betaalde volledige versie over te stappen.

Ondanks dat het een gestripte uitvoering betreft, is de download met 55 MB behoorlijk groot. Ook moet u opletten dat de installatieprocedure zal proberen de Ask Toolbar te installeren, tenzij u dit verhindert door de betreffende optie uit te schakelen.

Bron: Hexus.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: