abonneren

Freescale toont 200 dollar tablet op CES

Halfgeleiderfabrikant Freescale toont op de CES een referentieontwerp voor "smartbook"-tabletcomputers.Tablet pc's zijn tot nu toe nog niet bepaald een hype, maar het zou zo maar kunnen dat Apple daar verandering in gaat brengen, als de tablet waar veel over gespeculeerd wordt ook daadwerkelijk komt. Bedrijven als Freescale die goed zijn voor de componenten van dit soort ontwikkelingen, zijn gretig om concepten te laten zien die zij graag voor de apparatenverkopers willen maken.

Freescale pusht ontwerpen die minder dan 200 dollar zouden hoeven te kosten, mits er gebruik gemaakt wordt van hun energiezuinige ARM processor i.MX515 chip die gebaseerd op ARM Cortex-A8-technologie.

Freescale beschrijft het ontwerp als een apparaat dat instant aan is, permanent online en met een werktijd van een dag op een acculading. De belangrijkste kenmerken zijn: verder een 7 inch (1024 x 600) aanraakscherm, wlan 11n, bluetooth, en 3G-modem(optioneel). Het heeft 512 MB geheugen en 4 tot 64 GB interne flashgeheugen en een verwisselbare micro SD. Ook heeft het apparaat nog een 3 Megapixel camera en drie-assige versnellingsmeter. Er is ondersteuning voor een Flashplayer en het beoogde besturingsysteem is Android of Linux.

Het Freescale ontwerp is ontwikkeld met hardwarepartner Inventec Appliance en softwarepartners Thundersoft. Freescale is voortgekomen uit een afsplitsing van Motorola in 2004. Freescale maakt diverse halfgeleiders voor de autoindustrie. De processor wordt ook gebruikt in de Kindle van boekverkoper Amazon.

Het is niet bekend onder welk merk dit referentieontwerp op de markt zal komen. Wel wordt verwacht dat er nog deze zomer producten die hierop  gebaseerd zijn zullen verschijnen. Volgens een woordvoerder van Freescale vullen smartbook tablets het gat tussen pc's en smartphones. Ook Qualcomm en Nvidia zullen smartbooks gebaseerd op hun eigen chips op de CES presenteren.

Via: Cnet

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord