abonneren

Freecom kondigt externe usb3.0-schijf aan

Nu de eerste usb3.0-controllers uit de fabrieken rollen, durven fabrikanten het aan om randapparatuur aan te kondigen die compatibel zijn met deze nieuwe standaard. Zo ook het Nederlandse Freecom, dat de eerste externe usb3.0-schijf ter wereld aankondigt.Freecom speelt met de Hard Drive XS 3.0 een klein beetje vals, want de harde schijf ondersteunt niet de maximale doorvoersnelheid van usb3.0 (600 MB/s). Toch is een doorvoersnelheid van 133 MB/s zeker niet verkeerd, gezien de maximale doorvoersnelheid van usb2.0 (60 MB/s).
De schijf ligt vanaf november in de winkel en zal op termijn de normale Hard Drive XS (die van usb2.0 gebruik maakt) vervangen.

Wie geen nieuwe computer met usb3.0 wil kopen kan natuurlijk gebruik maken van een insteekkaart. Freecom zelf gaat dit soort producten ook verkopen; een expresscard voor notebooks kost €30, een insteekkaart voor pc's kost €26. Uiteraard kan de Hard Drive XS 3.0 ook gewoon op oudere usb-controllers gebruikt worden, zij het niet op de maximale doorvoersnelheid.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie