abonneren

Franse piraterijwet wordt opnieuw voorgelegd

De omstreden Franse piraterijwet wordt op 29 april opnieuw aan het parlement voorgelegd. De wet werd eerder afgewezen, maar de regering wil de wet koste wat het kost doorvoeren. Onder de wet worden internetpiraten die driemaal de fout ingaan voor een jaar afgesloten van internet.Er is veel te doen om de piraterijwet, die uit de koker van Sarkozy en de muziekindustrie komt. De huidige minister van Cultuur, Christine Albanel, heeft al gezegd op te stappen wanneer de wet deze keer niet aangenomen wordt. Zo hoopt de regering het parlement onder de druk te zetten om de wet aan te nemen.
Eerder deze maand, op 9 april, verwees het parlement de wet nog naar de prullenbak omdat de meeste voorstanders van de wet niet op kwamen dagen bij de stemming.

De wet is zo omstreden omdat oppositie en burgerrechtenbewegingen de wet ronduit gevaarlijk noemen. Onder de wet is een verdachte schuldig tot hij het tegendeel kan bewijzen, wat in het geval van identiteitsdiefstal uiterst lastig zal worden. En juist de groep die de wet hiermee wil aanpakken, piraten en hackers, zijn het beste in staat om een valse identiteit aan te nemen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord