abonneren

Franse piraterij-wet ongeldig verklaard

Het hoogste rechterlijke orgaan heeft gisteren de plannen van de Franse overheid om internet-piraterij aan te pakken onwettig verklaard. De overheid wilde met een nieuwe wet mensen die veroordeeld werden voor piraterij de toegang tot het internet ontzeggen.Het wettelijke orgaan dat bekeek of de nieuwe wetgeving zou passen binnen de Franse grondwet, stelt dat de toegang tot publieke informatie online een mensenrecht is. Eerder al stelde het Europees Parlement dat er altijd een rechter aan te pas moet komen, wil iemand van het internet worden geweerd.

Dit is een tegenvaller voor de Franse president Nicolas Sarkozy, die een groot voorstander is van een dergelijke wet, en deze al door het Franse parlement heengeloodst had. De wet zou gabaseerd worden op het zogeheten 'three strikes and you're out'-principe. Dit houdt in dat wanneer internetgebruikers meer dan twee keer betrapt zouden worden op het downloaden van illegaal materiaal, hen de toegang tot het internet ontzegd zou worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord