abonneren

Franse journalisten uit hackersconventie gezet

Een drietal Franse journalisten is de Black Hat Security-conferentie in Las Vegas uitgezet door de organisatie. Het drietal zou het netwerkverkeer op de computers in de persruimte hebben 'gesniffed', bij wijze van grap. Het drietal heeft nu een levenslang toegangsverbod gekregen.De drie journalisten, Dominique Jouniot, Mauro Israel en Marc Brami werkten voor een van de grootste sponsoren van de conferentie. Volgens Brami is Israel de schuldige aan de uitzetting en was het bedoeld als een grap. Hij en Jouniot zouden niet door hebben gehad wat Israel uitspookte tot het te laat was.

Israel zou de projectleiders van de Wall Of Sheep, dat de draadloze netwerkactiviteit van de conferentie in de gaten houdt, gevraagd hebben alle gebruikersnamen en wachtwoorden van de aanwezigen in de persruimte te vertonen. De projectleiding weigerde omdat ze het netwerkverkeer in de persruimte niet monitorde, waarop Israel zijn computerscherm met daarop de gebruikersnamen en wachtwoorden liet zien.

Volgens News.com wilde Israel een statement maken over privacy en beveiliging -- maar deze grap is hem dus duur komen te staan.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie