abonneren

Frans parlement stemt opnieuw over antipiraterijwet

Het Franse parlement gaat voor een tweede keer stemmen over een controversieel wetsvoorstel dat internetpiraterij beter moet bestrijden. In de eerste stemronde werd het voorstel verworpen.Indien de wet wordt goedgekeurd dan kunnen internetgebruikers een jaar lang van het internet worden verbannen wanneer ze muziek of films illegaal downloaden. Volgens de oppositiepartijen en consumentenorganisaties is de wet niet effectief en kan het de verkeerde mensen treffen. Hardcore internetpiraten hebben de kennis om hun sporen op het internet te camoufleren.
De kans is groot dat alleen huis-tuin-en-keuken downloaders gepakt worden. Volgens de regerende UMP partij van president Nicolas Sarkozy beschermt de wet creatieve diversiteit.

Indien de wet wordt goedgekeurd dan krijgen internetgebruikers die gepakt worden voor internetpiraterij maximaal twee waarschuwingen. Indien ze een derde keer gepakt worden dan worden ze voor de duur van een jaar van het internet verbannen. Volgens critici is het voor ervaren cybercriminelen gemakkelijk om de identiteiten te stelen van onschuldige internetgebruikers. Met de valse identiteiten downloaden de cybercriminelen illegaal muziek en films. De slachtoffers van de identiteitsdiefstal moeten vervolgens proberen te bewijzen dat ze onschuldig zijn.

Het Franse parlement stemt op 29 april opnieuw over de wet.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: