abonneren

Frankrijk pakt pro-anorexia websites aan

Franse politici willen dat eigenaren van websites die anorexia promoten hoge boetes en zelfs gevangenisstraf krijgen. De websites moedigen jonge meisjes aan om zichzelf uit te hongeren om mooi te worden.De ‘Pro-Ana' websites geven meisjes advies hoe ze tegen hun huisarts moeten liegen, welk voedsel het makkelijkste uitgekost kan worden en ze praten de meisjeseen schuldgevoel aan wanneer ze toch iets eten. De Franse regering vindt dat deze websites niet gebruik mogen maken van het recht op vrije meningsuiting omdat ze aanzetten tot moord.

De Franse regering wil dat de mensen achter de websites en blogs een boete van maximaal 30.000 euro moeten betalen of twee jaar naar de gevangenis moeten. Indien een meisje overlijdt door de tips op een site moet de boete oplopen tot 45.000 euro en drie jaar gevangenisstraf. Het Franse Senaat moet het wetsvoorstel nog goedkeuren.

Volgens gezondheidsexperts lijden veel meisjes aan een laag zelfbeeld door de constante druk die op hen wordt gelegd door advertenties, films, televisie en andere media om er mooi en slank uit te zien. Het huidige schoonheidsideaal is echter maar weggelegd voor vijf procent van de vrouwen. Sommige meisjes lijden aan anorexia omdat ze een dwangmatige behoefte hebben om ergens controle over te hebben.

De Franse minister van volksgezondheid schat dat tussen de 30.000 en 40.000 vrouwen in Frankrijk aan anorexia lijden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: