abonneren

Foxconn vervangt werknemers door robots

Foxconn een van de grootste fabrikanten van elektronische gadgets zoals de iPhone en iPad van Apple is van plan de komende jaren een aantal werknemers te vervangen door robots.

Het Taiwanese bedrijf dat laptops, mobiele apparaten en andere hardware maakt voor grote merken als Apple, HP, Dell en Sony is van plan voor productiewerkzaamheden over te schakelen op meer dan een miljoen robots. Het is onvermijdelijk dat dit banen zal gaan kosten van de 1,2 miljoen werknemers die het bedrijf nu in dienst heeft.

Foxconn kwam het laatste jaar nog al eens negatief in het nieuws als overspannen werknemers in wanhoop zelfmoord pleegden door van het dak af te springen. Sinds 2010 zijn er 16 van dit soort zelfmoorden geweest. Als reactie hierop heeft Foxconn netten gespannen en het salaris van de werknemers met 20 procent verhoogd.

Op dit moment gebruikt het bedrijf al meer dan 10.000 robots. Dit aantal zal het komende jaar naar 300.000 groeien, om in drie jaar tijd op een miljoen uit te komen. De robots zullen allerlei basishandelingen gaan uitvoeren zoals sproeien, solderen en het assembleren. Werk dat nu nog door mensen wordt uitgevoerd.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie