abonneren

Fout in Google onthult complete namen gebruikers

Een bug in de code van Google Calendars toont per ongeluk de volledige namen van geregistreerde Gmail-gebruikers.
Iedereen met een Google Calendar-account kan deze namen onthullen door een uitnoding te sturen naar het Gmail-adres en vervolgens op de 'back'-knop te drukken.

De bug werkt niet alleen voor adressen die eindigen op gmail.com, maar ook voor alle mailadressen die door Google Apps worden beheerd. Normaliter is de volledige naam pas te zien nadat diegene de uitnodiging accepteert, maar wie op de back-knop drukt na het versturen van de uitnodiging krijgt de volledige naam per abuis ook te zien.

Spammers zouden al gebruik maken van de bug om achter de echte namen van accounts te komen en zo hun spamberichten persoonlijker te kunnen maken. Google geeft geen commentaar.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord