abonneren

Foto's Manon Thomas leiden tot wetswijziging

De publicatie op het internet van gestolen privé-foto's van Manon Thomas, een paar weken geleden, hebben geleid tot SP-Kamervragen. En die hebben weer geleid tot een wetswijziging: het wordt strafbaar om gestolen digitale gegevens van particulieren te verspreiden. Tot nu toe gold dit alleen voor gegevens van bedrijven.Tweede-Kamerlid Arda Gerkens: "Het is voor privé-personen weliswaar mogelijk om websites aan te schrijven met het verzoek gestolen beelden weg te halen, maar wanneer ze dat niet doen, moet je naar de rechter.
Nu het vertonen van gestolen digitale gegevens strafrechtelijk vervolgd kan worden, kan de politie gewoon optreden. Bovendien zal er een preventieve werking van uit gaan. Het lukraak publiceren van bijvoorbeeld bij (computer)inbraak gestolen intieme foto's, vakantievideo's en dagboeken wordt hiermee bemoeilijkt."

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord