abonneren

Foto's en specificaties Samsung Galaxy S5 gelekt

Er is per abuis een review verschenen van de Samsung Galaxy S5, die op de Mobile World Congress in Barcelona is getoond. De review is offline gehaald, maar wij hebben de informatie over de telefoon nog weten te achterhalen.

Het is lange tijd erg geheimzinnig geweest rond de lancering van de Samsung Galaxy S5-telefoon, maar gisteren werd deze dan eindelijk gepresenteerd in Barcelona. De telefoon lijkt nog steeds erg op zijn voorganger - de Galaxy S4.

Het is in ieder geval zeker dat de Samsung Galaxy S5 een vingerafdrukscanner gebruikt, maar deze is niet - zoals vaak wordt gedacht - als een apart vakje bij de knoppen onderin te vinden. Het is namelijk een onderdeel van het besturingssysteem en het scherm zelf geworden. Je moet je vinger dus op het scherm van de S5 leggen om deze te ontgrendelen.

Camera
De Galaxy S5 krijgt een 16 MegaPixel camera, die foto's kan maken binnen 0.3 seconden. De camerasoftware heeft bovendien een nieuwe, handige functie, Selective Focus genaamd, waarmee het mogelijk is om achteraf op onderwerpen op de foto scherp te stellen, hetzelfde principe als bij de Lytro-camera's en de technologie die ook wordt toegepast in Nokia-telefoons.

De Galaxy S5 is verder bijgwerkt met nieuwe software, zoals S-Health: de tool die je help gezond te blijven. Nieuw in versie 3.0 is een hartslagmeter. De meter zit daarbij aan de achterzijde van het toestel, waardoor het apparaat makkelijk je hartslag kan meten via je wijsvinger. Je vinger hoef je slechts een paar seconden tegen de achterkant van je telefoon te houden, daarna heeft de telefoon 'm geregistreerd, en wordt je hartslag getoond.

Sneller downloaden
Een nieuwe functie genaamd Download Booster zorgt ervoor dat je sneller bestanden kunt downloaden, door verschillende verbindingstechnieken met elkaar te combineren. Zo kan de Galaxy S5 bijvoorbeeld een LTE en Wifi-netwerk combineren, waardoor bestanden razendsnel kunnen worden binnengehaald. Uiteraard vreet dit wel een stuk meer van je batterijen.

Nieuw
De Galaxy S5 krijgt een ietwat andere schil van Samsung op Android. Zo zijn de pictogrammen wat ronder weergegeven op het hoofdscherm, waardoor het veel weg heeft van iOS. Het scherm is een 5 inch AMOLED, met een resolutie van 1920 bij 1080. De Galaxy S5 is water- en stofdicht, maar het materiaal waarvan de telefoon is gemaakt, is uiteindelijk gewoon plastic. 

Bron: Pocket Lint

Conclusie
Aan de hand van de gegevens die de site Pocket Lint publiceerde, kunnen we concluderen dat de Galaxy S5 een telefoon is met wat leuke nieuwigheden. Toch lijken ook hier voornamelijk wat extra functies te zijn bedacht om de telefoon te laten verschillen met zijn voorganger, zoals de hartslagmeter en de vingerafdrukscanner. Dat zijn leuke - maar niet echt noodzakelijke functies.

Schermgrootte 5 inch
Resolutie 1920 x 1080
Geheugen 32 GB
Opslag 32 GB
SD-slot micro SD
Camera 16 MP
Besturingssysteem Android 4.4 KitKat
Accu Lithium Ion 4000mAh
Processor SnapDragon 801 / 2.5 GHz
Verbinding 4G/LTE/802.11 b/g/n/ac

 

 

Bron en foto's: Pocket Lint

Bron: Pocket Lint

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie