abonneren

Forse toename Self-Sending spam

Spammers worden steeds inventiever in de manieren om spam te versturen. Zo maken ze steeds meer gebruik van zogenoemde Self-Sending spam. Hierbij lijkt het alsof de ontvanger een e-mail naar zichzelf heeft gestuurd. Het aantal meldingen van deze spamvorm is de afgelopen week aanzienlijk toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van SPAMfighter.Afzenders van Self-Sending spam rekenen op twee zaken: de nieuwsgierigheid van de ontvanger en een positieve reactie. De ontvanger herkent zijn of haar eigen naam en zal het bericht sneller openen.
SPAMfighter detecteerde ook een variant op Self-Sending spam. Hierbij krijgt de ontvanger een e-mail van collega of vriend die gebruikmaakt van dezelfde domeinnaam. Ontvangers zijn geneigd een e-mail eerder te openen als deze afkomstig is van een bekende.

Self-Sending spam is een vorm van e-mail-spoofing (het vermommen van het afzenderadres zodat het lijkt alsof de e-mail afkomstig is van iemand anders dan de daadwerkelijke afzender). De afzender voegt zelf bepaalde informatie toe aan de onderwerpregel. De meeste mailservers en -filters detecteren de Self-Sending spam niet. Deze spamvorm gebruikt namelijk voor de ontvanger bekende e-mailadressen en gegevens. Daardoor herkennen antispamoplossingen deze mails in eerste instantie niet als spam.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord