abonneren

Formatenoorlog heeft Toshiba miljard dollar gekost

De oorlog tussen het hd-dvd-formaat en het blu-ray-formaat is een kostbare aangelegenheid geworden voor Toshiba. De ondergang van hd-dvd kost Toshiba zo'n $1.24 miljard dollar. De helft van dit bedrag komt uit het verbouwen van de huidige productielijnen.Toshiba heeft meerdere productielijnen waar het hd-dvd-formaat wordt geproduceerd. Deze lijnen zijn straks nutteloos en moeten worden omgebouwd voor een ander formaat; dvd, blu-ray of zelfs hd-vmd zijn denkbaar. Dit ombouwen is een kostbare aangelegenheid en gaat Toshiba ongeveer een half miljard dollar kosten.
Het bedrijf heeft dan ook een winstwaarschuwing afgegeven aan zijn aandeelhouders. Toshiba heeft geluk dat het afgelopen jaar erg gunstig is geweest: de jaarresultaten tot maart laten een winst van maar liefst 2,8 miljard dollar zien.

Fudzilla

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord