Ford brengt wifi naar de snelweg

Het ziet er naar uit dat ook de auto het territorium wordt voor mobiel wifi-gebruik. Zo maakt de (Amerikaanse) autofabrikant Ford van zijn auto's mobiele wifi hot-spots. De volgende generatie van het "Sync in-car entertainment en information system" zal een mobiel breedbandmodem gebruiken om een veilige draadloze verbinding tot stand te brengen die door diverse apparaten gelijktijdig gebruikt kan worden.

Terwijl je naar oma toert, doet je partner de online boodschappen en chatten de kinderen op  de achterbank met hun vrienden,  aldus  Mark Fields  de president directeur van Ford Amerika. Daarbij hoef je niet extra te betalen voor een nieuw mobiel abonnement of hardware. Gebruik gewoon de breedbanddongel die je toch al hebt. Gewoon de eigen usb-dongel inpluggen en de verbinding wordt opgezet.  Via het wifi accespoint wordt deze internetverbinding gedeeld met alle wifi apparaten die aan boord zijn.

Ford is zeker niet de eerste met wifi aan boord van auto's maar komt wel met deze simpele en goedkope oplossing. Japanse autofabrikanten gebruiken het al jaren. General Motors komt met wifi in diverse modellen.  Mercedes heeft internet in de auto al succesvol uitgetest, inclusief webbrowsen. BMW heef een met internet verbonden iDrive systeem en Chrysler een Uconnect Web hotspot. Kortom, dit vraagt om een nieuwe standaard?

In welke modellen Ford deze wifi-optie gaat aanbieden is nog niet bekend. Of deze rage ook naar Europa zal overwaaien? Een feit is dat we steeds meer mobiele apparaten meenemen die via wifi internettoegang kunnen gebruiken. Of dit fenomeen op termijn ook de bluetoothconnectiviteit overbodig zal maken?

Via CNN

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: