Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Flinke boete Symantec vanwege illegale prijsstrategieën

Antivirus-bedrijf Symantec krijgt mogelijk een boete van 145 miljoen dollar (107 miljoen euro), naar aanleiding van een onderzoek over verkoop- en prijsstrategieën.. Daarvoor waarschuwt het Amerikaanse veiligheidsbedrijf zelf in zijn kwartaalverslag.

Een onderzoekscommissie kijkt of Symantec wel voldoet aan de juiste eisen van overheidscontracten. Het gaat daarbij vooral om de prijzen die Symantec rekent voor werk voor de Amerikaanse overheid, en de manier waarop die contracten zijn afgesloten. Als blijkt dat Symantec daarmee niet aan de wet voldoet, krijgt het dus een flinke boete.

Meewerking
De antivirus-bouwer werkt volledig mee aan het onderzoek, meldt het bedrijf zelf. Ook bestudeert het de eerste schadevoorspellingen. Symantec hoopt later deze week meer duidelijkheid te kunnen geven.

"Op dit moment evalueren we de eerste analyse van de overheid. Het is mogelijk dat we in overtreding zijn van de zogenaamde 'False Claims Act', en dat kan gevolgen hebben voor onze resultaten van de afgelopen en komende periodes." Het bedrijf meldt daarnaast dat de boete uiteindelijk tussen de 1 en 3 keer zo hoog kan uitvallen als nu wordt gedacht.

Vaker voor de rechter
Het is niet de eerste keer dat het bedrijf in de juridische problemen komt. In 2012 moest de softwaremaker al voor de rechter verschijnen, omdat het gebruikers "met agressieve campagnes" had overgehaald om de volledige softwarepakketten te kopen. Gebruikers werden met onnodige meldingen over virussen en privacy-inbreuken bang gemaakt, zodat zij de gratis virusscanner over zouden zetten in een betaalde. Dat bleek in veel gevallen niet nodig.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie