abonneren

Flickr voert omstreden gebruikersbeleid in

Het gaat bergafwaarts met Flickr. Een tijd geleden is de site begonnen met een restrictief censuurbeleid, inmiddels mogen gebruikers geen enkele inschattingsfout meer maken omdat persoonlijke foto's anders gewoonweg gewist worden door Flickr.Een voorbeeld: een persoon dieals commentaar op een foto een animated gif van een stel 'bouncing breasts' postte, zag niet alleendit commentaar verwijderd maar al het commentaar dat hij ooit op de site had achtergelaten. Of zoals Flickr het zegt: we verwijderen alle 10.000 reacties die u ooit gemaakt heeft uit het Flickrverse.

Volgens Flickr staat het posten van fotomateriaal in commentaar gelijk aan het omzeilen van hun filters en het verspreiden van ongeoorloofd materiaal. Ongeacht de aard van de geplaatste foto's krijgen gebruikers geen respijt en ook zeker geen waarschuwing.

Er zijn al flink wat gebruikers die boze mails hebben gestuurd naar Flickr, maar Flickr antwoord met een standaardmail over de 'guidelines' zonder verder op de situatie in te gaan. Of er een gebruikersopstand zal komen zoals bij LiveJournal is de vraag, maar dat er bij dit beleid een aantal grote vraagtekens geplaatst mogen worden is duidelijk.

LAist

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie