abonneren

Flickr Video nu beschikbaar voor pro-gebruikers

Flickr Video is vanaf heden te gebruiken. De nieuwe dienst maakt het mogelijk om ook bewegende beelden op de populaire fotosite op te slaan. De clipjes mogen maximaal 90 seconden lang zijn; de dienst is dus geen YouTube concurrent. Flickr Video is voorlopig alleen voor pro-gebruikers.Flickr wilde koste wat het kost vermijden dat hun videodienst een concurrent van YouTube zou worden, vooral omdat Flickr een serieuze reputatie heeft bij fotografen en de onderbroekenlol van YouTube daar niet bij past.
Daarom heeft Flickr gekozen voor een limiet van 90 seconden voor de filmpjes, wat voldoende is voor de meeste filmpjes die met de digitale camera geschoten zijn.

De videobestanden worden net zo weergegeven als foto's en kunnen ook getagged en geotagged worden. Videobestanden kunnen, net als foto's, in externe sites geëmbed worden door middel van javascriptcode. Wie een cameramobieltje met internet heeft kan de filmpjes rechtstreeks uploaden.

Wie videobestanden wil uploaden heeft een Pro-account nodig op Flickr ($25 per jaar). De videobestanden kunnen met een gratis account wel bekeken worden.

TechCrunch

 

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: