abonneren

Flickr-oprichters keren Yahoo de rug toe

Yahoo lijkt van de ene crisis in de andere te rollen. Eerst het Microsoft-bod, daarna de onvrede bij de grootaandeelhouders en de dalende aandeelkoers en nu het vertrek van een aantal belangrijke personen binnen Yahoo.Als donderslag bij heldere hemel hebben Stewart Butterfield en Caterina Fake aangegeven weg te gaan bij Yahoo. Dit koppel heeft aan de basis gestaan van de fotodienst Flickr, dat in 2005 opgekocht werd door Yahoo voor $35 miljoen.

Butterfield en Fake zijn niet de enige twee die Yahoo verlaten. Twee executive vice presidents, Jeff Weiner en Usama Fayyad, hebben vorige maand hun ontslag ingediend. Weinier was het hoofd van de zoekmachine- en emaildiensten, Fayyad van Yahoo's datamining en gebruikersanalyse. Als klap op de vuurpijl heeft Jeremy Zawodny nu zijn ontslag ingediend. Zawodny stond aan de geboorte van het Yahoo developer network en heeft eigenhandig de open source-revolutie in het bedrijf ingeluid.

Yahoo benadrukt dat het vertrek van zijn medewerkers niets te maken heeft met de overnamestrijd, maar dat de betrokken personen op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie