abonneren

Flickr in Nederlandse uitvoering

Yahoo is bezig met een Nederlandse versie van de populaire fotosite Flickr. Het is één van de diensten die Yahoo in Nederland binnenkort wil lanceren. Dat zegt Pepijn Breijder, directeur van Yahoo Nederland. Flickr bestaat sinds begin 2004. Een jaar na de lancering werd de fotosite overgenomen door Yahoo. De site groeit op dit moment flink.
De site haalde enkele weken geleden een record, toen op één dag meer dan twee miljoen foto's op de site werden geplaatst. Flickr heeft meer dan acht miljoen geregistreerde gebruikers. Flickr was een van de pioniers op het gebied van 'tags', kernwoorden die de inhoud van foto's, video's of tekstcontent beschrijven.

Volgens Breijder, de hoogste baas van Yahoo Nederland, is het nuttig om een Nederlandstalige versie van Flickr te hebben. "We willen de site lokaal toegankelijk maken."

Wanneer de Nederlandse versie van Flickr gereed is, kan Breijder nog niet zeggen.

Het Nederlandse domein van Flickr (www.flickr.nl) is overigens niet in het bezit van Yahoo, blijkt uit gegevens van de SIDN. Eigenaar van het domein is Paul Molenaar, CEO van Ilse Media. Hij registreerde het domein eind 2004, nog voordat Yahoo de fotosite overnam.

Bron: Emerce

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: