abonneren

Flash op iPhone 'onwaarschijnlijk', zegt Steve Jobs

Niet alleen de volledige versie van Adobe's Flash, maar ook de mobiele Flash Light-variant is niet geschikt voor de iPhone. Dat zegt Steve Jobs, die voor het eerst openlijk over Flash-ondersteuning op de iPhone praat. Uit zijn opmerkingen blijkt dat er voorlopig geen Flash-ondersteuning zal gaan komen.Veel iPhone-bezitters hoopten dat Apple deze donderdag bij de aankondiging van de iPhone SDK ook meteen ondersteuning voor Adobe's Flash zou introduceren. De kans hierop lijkt echter verkeken door Jobs' recente uitlatingen.
Ook Flash Lite, een lichtgewicht versie van het Flash-platform zou geen optie zijn: Jobs vindt de ervaring die Flash Light biedt niet voldoende aansluiten bij de iPhone.

De volledige versie van Flash is te langzaam voor de processor van de iPhone. Jobs claimt dat een compromis tussen de twee versies ontbreekt. Het is dus aan Adobe om dit gat te vullen en Flash naar de iPhone te brengen. Adobe lijkt hier overigens weinig interesse in te hebben: het bedrijf heeft al vaker gezegd dat Flash alleen voor de desktop is, en Flash Light voor alle mobiele apparaten. Omdat Apple en Adobe al niet een al te beste verhouding hebben lijkt een derde versie dan ook uitgesloten.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord