abonneren

Flash in quarantaine in volgende Firefox-versie

Wanneer Firefox overstapt op een nieuwe rendering-engine, zal er een eind komen aan een vastlopende browser door haperende plugins. De Gecko 1.9.3-engine, die vermoedelijk in Firefox 4.0 gebruikt zal worden, kan browserplugins in quarantaine draaien.Door plugins als Flash en Silverlight als aparte processen te behandelen kan een crashende plugin de browser niet langer meer onderuithalen.
Deze techniek werkt in principe met elke plugin. Mocht een plugin onverhoopt crashen, dan zal Firefox een speciale webpagina voorschotelen en indien gewenst een rapport versturen naar Mozilla. De plugin kan hierna opnieuw worden opgestart.

Deze nieuwe aanpak moet het herstarten van de complete browser tot het verleden doen behoren. Helaas voor Mac-gebruikers werkt Gecko 1.9.3 op dit moment alleen nog onder Windows en Linux, een OS X-variant volgt later. Overigens is ook Apple druk bezig Safari zodanig aan te passen dat de webbrowser niet meer struikelt over een crashende Flash-plugin. Volgens Steve Jobs is Flash verantwoordelijk voor het grootste deel van de crashes van Mac-pc's en notebooks.

Webwereld

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie