abonneren

Fitness-trainer wil rechtszaak om Wii Fit

Michal Torchia - een Amerikaanse fitnesstrainer die onder anderen Matt Damon, Al Pacino en Kevin Spacey tot zijn clientèle mag rekenen - heeft plannen om een rechtszaak tegen Nintendo aan te spannen. Volgens hem zou de Wii Fit er namelijk juist voor zorgen dat mensen mínder fit worden.Hoewel Torchia ongetwijfeld voor eigen parochie preekt - want het is niet onaannemelijk dat veel mensen de dure sportschool vaarwel zeggen wanneer ze eenmaal een Wii Fit in huis hebben - heeft hij ergens ook wel een punt.
Hij zegt dat met name kinderen en jongeren gezonde activiteiten als buiten spelen, lekker fietsen en ravotten opgeven om binnen met de Wii Fit te spelen.

De Wii Fit moet inderdaad niet als vervanging gezien worden voor echt sporten, menen ook andere bronnen. Zo blijkt uit een Engels onderzoek dat met een uur lang Wii-tennis spelen 179 calorieën worden verbrand (tegen 318 bij echt tennis), en dat met een uur boksen op de Wii 174 calorieën verbrand worden, tegen 382 bij een echt bokstraining.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie