abonneren

Firewire-1600 en firewire-3200 goedgekeurd

Hoewel de firewire-connector steeds minder vaak op moederborden en apparaten terug te vinden is, is de technologie nog lang niet dood. Zojuist heeft de IEEE twee nieuwe firewire-standaarden goedgekeurd, firewire-1600 en firewire-3200.Het firewire-protocol is wezenlijk anders dan het usb-protocol, maar beide protocollen worden wel steeds vaker voor dezelfde taken gebruikt. Zo waren alle vroegere webcams, camcorders en iPods geschikt voor firewire -- tegenwoordig zijn al deze apparaten standaard met usb-connectors uitgevoerd.
De firewire-800-standaard, die de originele firewire-400 opvolgde, is zelfs nooit doorgedrongen tot moederbordfabrikanten.

Toch komen er dus twee nieuwe standaarden, firewire-1600 en firewire-3200 waarin de snelheden verdubbeld en verviervoudigd worden ten opzichte van de firewire-800-standaard. De nieuwe standaarden zijn backwards compatibel en moeten de strijd met usb3.0 aangaan. Usb3.0 heeft een doorvoersnelheid van 4.8 Gbit/s, een kwart meer dan de 3.2 Gbit/s van firewire-3200. Dat betekent overigens niet veel: het firewire-protocol is vele malen efficiënter dan het usb-protocol, waardoor de daadwerkelijke doorvoersnelheid wel degelijk hoger kan liggen bij firewire.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord