abonneren

Firewall is beste verdediging tegen hackers

Verontrustend nieuws voor systeembeheerders: wie de firewall van zijn computersysteem niet op orde heeft, loopt een dikke kans dat hackers er moeiteloos doorheen weten te breken. Bij een onderzoek onder 79 hackers gaf 86 procent aan weinig moeite te hebben om binnen te dringen in een computersysteem als de firewall niet goed is geconfigureerd. De computerkrakers werden ondervraagd tijdens editie 17 van de jaarlijkse hacker-conferentie Defcon in Las Vegas.
Een kwart gaf aan waarschijnlijk hooguit een paar minuten nodig te hebben om in een systeem door te dringen, 14 procent dacht de klus in een paar uur te kunnen klaren.  Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Tufin Technologies, een bedrijf dat zich onder andere richt op het beveiligen van bedrijfscomputersystemen.
Andere opvallende uitkomsten: de meeste hackers (52%) wijden zich op de doordeweekse avonden aan hun ‘hobby'. Zo'n 32 procent is actief tijdens kantooruren, 15 procent voornamelijk in het weekend. De meest geliefde periode voor aanvallen: kerst en oud en nieuw. Volgens Michael Hamelin van Tufin Technologies is dat logisch: ""Hackers weten dat mensen in die tijd ontspannen en zich iets minder druk maken. Ook hebben veel ondernemingen in de periode alleen het hoognodige personeel aan het werk."

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord