abonneren

Firefox wil bijhouden waar u naar surft

Mozilla is begonnen met de ontwikkeling van een tooltje die data van Firefox-gebruikers verzamelt met als doel om andere applicaties en webfuncties te verbeteren. Firefox-gebruikers zijn niet verplichting om de add-on te installeren. De nieuwe add-on verzamelt demografische data zoals het technische niveau van de gebruiker en zijn geografische locatie. Het tooltje verzamelt niet privacygevoelige informatie als de browsegeschiedenis of naar welke content de gebruiker heeft gekeken. De add-on kan wel bijhouden hoe vaak en hoe lang u een bepaalde website bekijkt.

Aza Raskin is verantwoordelijk voor de Labs-divisie van Mozilla. Volgens hem is de bescherming van de privacy van gebruikers zeer belangrijk voor Mozilla. De add-on wordt niet opgedrongen aan gebruikers. Mozilla gaat proberen om met goede argumenten minstens één procent van de Firefox-gebruikers te overtuigen om de add-on te installeren.

De data die de add-on verzamelt, wordt in een makkelijk leesbaar formaat gepubliceerd zodat iedereen op het internet de informatie kan bekijken. Welke informatie u kunt bekijken, hangt af van de mate waarin u participeert in het programma. De add-on is open-source waardoor gebruikers precies kunnen zien hoe en wat de add-on volgt, verzamelt en deelt met de rest van het internet.

De eerste versie van de add-on zal in de komende weken gepubliceerd worden op de Mozilla Labs website.


Bron: Linuxworld

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord