abonneren

Firefox-team werkt al aan Firefox 4

Firefox 3.0 laat niet te lang meer op zich wachten. Het Firefox-team richt zijn pijlen nu al op de volgende versie. Firefox 4 moet een revolutie teweegbrengen door te breken met de browser als puur een instrument om het internet mee te surfen.Firefox 3 brengt een schonere gebruikersinterface, is een stuk veiliger en heeft een aantal nieuwe features. Desondanks is de browser niet wezenlijk anders dan Firefox 2. Firefox 4 moet wél een aantal ingrijpende veranderingen met zich meebrengen.
De browser moet geen geïsoleerde entiteit meer zijn en de toekomst van Firefox ligt in twee nieuwe technieken: Prism en Weave.

Prism houdt in dat de browser een virtueel besturingssysteem wordt. De browser omvat zo applicaties, werkruimtes, resource management en uitgebreide grafische mogelijkheden. Volgens Mozilla zorgt de combinatie van html5 en Prism ervoor dat Google Gears overbodig wordt (Gears is een manier om online tools en applicaties ook te kunnen gebruiken wanneer er geen internetverbinding is). Ook is Mozilla ervan overtuigd dat Prism een goede concurrent wordt voor Microsoft Silverlight en Adobe Air. Met Prism moet elke website dus een desktopapplicatie kunnen worden.

Van Weave zijn de eerste tekenen al te zien in Firefox 3. Weave gaat precies de tegenovergestelde richting op van Prism. Met Weave heeft een gebruiker overal ter wereld de beschikking over zijn gebruikersvoorkeuren. Weave zorgt dus voor synchronisatie van bookmarks, de homepages, favorieten, wachtwoorden en nog veel meer. Weave wordt belangrijk omdat mensen steeds vaker op verschillende apparaten het internet raadplegen, aldus Mozilla. Een raamwerk van deze mogelijkheden is al in Firefox 3 te vinden (bookmarks en favorites-beheer) maar in Firefox 4 moet dit uitgebreid worden naar alle mogelijke instellingen én komt er dus eenvoudige synchronisatie bij.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord