abonneren

Firefox steeds populairder in bedrijfsleven

Uit een recente studie blijkt dat 2007 een uitstekend jaar is geweest voor Firefox. De browser heeft zich kranig geweerd tegen Internet Explorer 7 en dit blijkt vooral effect gehad te hebben in het bedrijfsleven, waar steeds meer mensen op Firefox overstappen.De studie is gedaan door Forrester Research, die informatie heeft ingewonnen bij meer dan 50.000 werknemers van grote bedrijven. Onder deze werknemers is het marktaandeel van Microsoft met maar liefst tien procent gedaald. Het aandeel Firefox is bijna verdubbeld, van 9.8 procent naar 18 procent.
Overigens gebruikt het meerendeel van de Internet Explorer-gebruikers nog steeds een oude versie: IE 6 is goed voor maar liefst 55.2% terwijl IE 7 op een adoptie van 23.4% blijft hangen. Dat is vooral lastig voor Microsoft omdat het binnenkort al versie 8 wil introduceren. Firefox is wel beter in staat oude versies te vervangen; Firefox 1.5 is bijna geheel uitgefaseerd.

Forrester claimt ook dat veel it-winkels hun sites specifiek ontwerpen met Firefox in gedachten en dat deze trend de adoptie van Firefox door bedrijven extra versterkt.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie