abonneren

Firefox security-melding blijkt scareware-list

Waarschuwing van beveiliger G Data: pas op voor valse Firefox security-meldingen die momenteel de ronde doen. Wie denkt door Firefox gewaarschuwd te worden en besluit de ter plekke aangeboden security update binnen te halen, is de pineut...De valse melding wordt gegenereerd door een trojaans paard dat gebruikers, bij iedere url die zij intikken, automatisch leidt naar een gemanipuleerde website. Daar krijgen zij de melding dat de website die hij probeert te bereiken mogelijk malware bevat. Er wordt geadviseerd om een speciale beveiligingssoftware te installeren.

Wie deze valse melding gelooft en op de knop "Get security software" in de melding klikt, wordt naar de website geleid waar het product "Personal Antivirus" te koop wordt aangeboden. Uiteraard is hier geen sprake van legitieme antivirussoftware, maar van een nepproduct, ook wel scareware genoemd.

Stopmalwaredomains.com, defenderpageblock.com, adwaredomainlist.com en browserliveprotection.com zijn volgens G Data sites die u in verband hiermee absoluut niet bezoeken moet.

"In het meest gunstige geval koopt een slachtoffer alleen waardeloze software," aldus Ralf Benzmüller van het G Data SecurityLab. "Maar in het ergste geval bevat de software ook malware, die infecties kan veroorzaken en creditcardgegevens en andere waardevolle informatie van de pc kan stelen."

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie