abonneren

Firefox pakt 20 procent van de browsermarkt

Voor het eerst in zijn geschiedenis heeft Firefox 20 procent van de browsermarkt in handen. Dit blijkt uit analyses van het bedrijf NetApplications.Firefox had in oktober twee weken lang een marktaandeel van 20 procent. De andere twee weken deed de browser het met een gemiddeld marktaandeel van 19,23 procent ook niet slecht. De beste dag had Firefox op 19 oktober. Toen had de browser een marktaandeel van 21,78 procent.

Uit de analyses van NetApplications komt een opmerkelijk feit naar boven; in de weekenden is het marktaandeel van Firefox het hoogste. Twee mogelijke redenen kunnen zijn dat veel bedrijven hun werknemers alleen Internet Explorer laten gebruiken, en dat mensen die geïnteresseerd zijn in een niet-standaard browser meer van hun vrije tijd online besteden.

In april 2008 had Firefox nog een marktaandeel van 17,76 procent. Tussen augustus en september nam het marktaandeel iets af; van 19,73 procent naar 19,46 procent . Internet Explorer's marktaandeel steeg in die twee maanden naar 71,52 procent. Safari zag zijn marktaandeel afnemen naar 6,57 procent. Opera's marktaandeel is gestegen naar 0,75 procent. Google's Chrome had in september een marktaandeel van 0,78 procent, maar dit nam in oktober af naar 0,74 procent.

In oktober gebruikte 26,92 procent van alle bezoekers van PCMweb Firefox en 66,25 procent Internet Explorer.


Bron: NetApplications

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord