abonneren

Firefox nu goed voor 30 % van webgebruik

Mozilla publiceerde in zijn eerste kwartaalrapport een verzameling Internet-statistieken onder de naam: "The State of the Internet". Hierin zijn de gegevens verwerkt van een aantal online marktonderzoekers. Volgens Mozilla is het aandeel van Firefox in Europa het grootst met een marktaandeel van 39,2 % van de browsermarkt.
Gemiddeld is het wereldwijde marktaandeel van Firefox nu ongeveer 30 %.

Op de tweede plaats komt Zuid-Amerika met 31,1 % en daarna Afrika met 29,7 %. Noord-Amerika loopt achteraan met een 26 %. Het snelst groeit het Firefox gebruik in Rusland met een wel 20 % gedurende het afgelopen kwartaal. Ook in andere delen van de wereld waaronder Indonesië India en Australië groeide het Firefox gebruik het afgelopen kwartaal met 15 %.

Gemiddeld hebben Firefoxgebruikers gelijktijdig twee tot drie tabs open. Het maximum lag boven de 600 tabs.

Bron: Mozilla

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord