Firefox maakt Do Not Track standaard in app

Mozilla heeft de mobiele Firefox-app een update gegeven, waardoor de browser nog meer op de privacy en veiligheid van gebruiker is afgestemd. Zo wordt de privémodus nog anoniemer, en wordt het veiliger om add-ons te installeren.
De meest prominente verandering zit in de privémodus. Daarin wordt niet alleen je surfgeschiedenis niet opgeslagen, maar worden ook standaard alle trackers uitgeschakeld.

Do Not Track

Firefox biedt al een paar jaar een Do Not Track-functie aan, waarbij de browser cookies en andere (advertentie)trackers blokkeert. Die functie zat echter verborgen in het menu en moest handmatig worden ingeschakeld.

Trackers handmatig aanzetten

In de nieuwe privé-modus worden die trackers automatisch uitgezet, maar het is wel mogelijk om de trackers op te roepen via een knop in de adresbalk. Daarmee is het mogelijk bepaalde trackers alsnog aan te zetten. Dat is ook wel nodig, want sommige websites werken niet als je trackers uitschakelt.

Add-on-verificatie

Daarnaast worden add-ons in Firefox voortaan ook geverifieerd. De toevoegingen krijgen een eigen cryptografische handtekening, waardoor de browser ziet welke plugins authentiek zijn en welke niet. Als daarbij bijvoorbeeld een add-on wordt gevonden met malware, wordt de handtekening daarvan direct geblokkeerd zodat andere gebruikers er ook geen last van hebben.

De veranderingen zitten in v42, die op dit moment nog in bèta-fase zit.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: browser, firefox, firefox v42