abonneren

Firefox krijg geen ribbon-interface

Mozilla ontkent dat het van plan is om een Microsoft Office-achtige ribbon-interface aan de toekomstige Firefox browser toe te voegen, in plaats van de gebruikelijke menubalk.Mozilla heeft als doel de traditionele menubalk te verbeteren, maar denkt er niet over om daarvoor de de veel geprezen, zowel als verafschuwde ribbon-interface te gebruiken.The Inquirer schrijft dat Alex Faaborg van het Mozilla interface ontwikkelteam zegt dat er nog al een verschil is tussen waar zijn team aan werkt en de ribbon. Firefox zal een normale toolbar hebben met twee menu-tabs.

Het is waar dat de ontwikkelaars kijken hoe in andere softwareproducten zoals Vista en Windows 7 de menubalk aan het verdwijnen is. Firefox zal vermoedelijk gaan voor menu-knoppen. Zo zal Firefox waarschijnlijk twee knoppen krijgen aan de rechterkant van de toolbar, één genaamd "Page"en één "Tools". De commando's die voorheen in de traditionele menubalk waren ondergebracht, zullen onder de twee knoppen worden gegroepeerd. We hoeven ons al met al nog geen zorgen te maken.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord