Firefox heeft betere antiphishing-filters dan IE7

Het duurde even, maar nu heeft Mozilla dan toch harde getallen om concurrent Microsoft mee om de oren te slaan. Twee maanden geleden schepte Microsoft nog op dat het phishing-filter in IE7 superieur is aan het filter van Firefox 2.0. Uit een recent onderzoek blijkt echter dat de phishing-filter van Firefox beter is.Het onderzoek is gehouden door het bedrijf SmartWare in opdracht van Mozilla. Testpersonen surfden met zowel IE7 als Firefox 2.0 naar een aantal notoire phishing-websites.
De testpersonen concludeerden dat - met alleen de standaard phishing-bescherming aan - Firefox 78,85 procent van alle phishing-websites wist te onderscheppen. IE7 kwam niet hoger dan 66,35 procent.

Daarbij merkt SmartWare op dat Microsoft een IE-gebruiker beschermt tegen een phishing-website door eerst data te verzenden naar de servers van Microsoft om te zien of de website voorkomt op een lijst die door de softwaregigant zelf beheerd wordt. Firefox maakt gebruik van een lokaal opgeslagen zwarte lijst van phishing-websites die regelmatig wordt geüpdate waardoor de privacy van de gebruiker beter wordt gewaarborgd.


Meer informatie: online onderzoek Mozilla

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: