abonneren

Firefox erkent geheugenprobleem

Een topman van Mozilla zegt dat zijn medewerkers naarstig zoeken naar een oplossing voor het geheugenlek in Firefox. Hoe langer het programma openstaat op een computer, hoe meer geheugen het zou gebruiken.Chris Blizzard, bestuurslid bij Mozilla, heeft op zijn weblog erkend dat de Firefox-browser last heeft van probleem met het opsouperen van geheugen. Bij langdurig gebruik van het programma zou het steeds meer computergeheugen in beslag nemen.
Blizzard schrijft dat het probleem niet zozeer te maken heeft met het 'weglekken' van computergeheugen, maar met de manier waarop de browser het geheugen fragmenteert. Hoe dan ook gebruikt de open-source browser meer geheugencapaciteit dan het werkelijk nodig heeft.

Eerdere geruchten hierover werden altijd ontkend door het bedrijf. Nu Mozilla hard werkt aan een browser voor mobiele apparaten, moet er een oplossing komen. Mobiele apparaten beschikken over veel minder geheugen dan computers. Als een mobiele toepassing vervolgens onnodig veel capaciteit gebruikt, zou dat funest zijn voor de gebruikersvriendelijkheid.

 

Bron: Computable

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: