abonneren

Firefox 4

Na een eindeloze bètaperiode is eindelijk Firefox voor Android beschikbaar. De app krijgt meteen versie 4 mee om overeen te komen met de desktopversie.

De Android-uitvoering heeft dezelfde engine als de desktopversie, Gecko. De meeste mobiele browsers gebruiken WebKit, inclusief de standaard Android-browser Chrome. Mocht een website in Chrome niet goed werken, dan is het zeker de moeite waard een poging met Firefox te wagen. Mozilla claimt daarnaast dat Firefox 4 tot drie keer sneller is dan de standaardbrowser. Tijdens het gebruik merken we dat echter niet. De app lijkt met een omvang van 17 MB weliswaar afgeslankt ten opzichte van de 40 MB grote bèta, maar het laden gaat niet heel snel en browsen gaat minder vloeiend dan gehoopt.

Het geheugengebruik neemt tijdens het browsen bovendien snel toe. Tevens mist de app nog ondersteuning voor Flash. Aardig is dat de tabbladen verborgen blijven aan de linkerzijde en met een veeg naar rechts te bereiken zijn. Ook nuttig, zeker voor bestaande Firefox-gebruikers, is de mogelijkheid om via je eigen account bladwijzers, tabbladen, wachtwoorden en navigatiegeschiedenis te synchroniseren tussen mobiel en desktop. Overigens vereist de app een toestel met ARMv7-processor. Toestellen met de ARMv6, zoals de HTC Legend, Samsung i5800 Galaxy 3 en Sony Ericsson X10 Mini (en Mini Pro), zijn daardoor niet geschikt.

Firefox 4, Gratis

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Laatste reactie